Český kapr.cz - home page
Český kapr » Nakupování

Čerstvá chlazená ryba

Chlazená ryba opracovaná ve zpracovnách rybářských či zpracovatelských podniků, které podléhají přísným normám EU, je tou nejlepší volbou pro váš nákup.

Textová reklama

Postup výroby chlazených ryb

Vše začíná ve zpracovnách ryb, kde se ryba zabije, vykuchá, případně naporcuje, filetuje (zbaví nepříjemných kostí) a zabalí. Je zchlazena na teplotu tajícího ledu a dodána do obchodní sítě.

Trvanlivost chlazené ryby

Chlazené ryby nám vydrží podle údajů výrobce na obalu, orientačně lze počítat okolo 5 dní. Vždy se přesně informujte v návodu na obalu výrobku a zejména dbejte na dodržení podmínek skladování (zachování požadovaných teplot a nepřerušení chladícího řetězce!).

Vždy je třeba vykuchat

Na závěr ještě jedno varování. Nabízí-li Vám k nákupu někdo rybu zabitou nevykuchanou (různí překupníci u silnice), vězte, že se vystavujete nebezpečí, že po otevření břišní dutiny se dočkáte nepříjemného překvapení v podobě silného zápachu.

Kupujte proto kapra jen u renomovaných rybářských podniků nebo ve Vašem oblíbeném supermarketu.

Vakuované chlazené ryby

V obchodech, kde není prostor nebo technické zařízení pro prodej volně ložené chlazené ryby (která by měla být uložena na ledu), se často setkáme s chlazenou rybou balenou ve vakuovaných sáčcích. Takto zabalená ryba má větší trvanlivost a lépe se uskladňuje na prodejních plochách menších obchodů. Je třeba pozorně sledovat, jestli není vakuový obal ryby poškozen. Rybí kůstky někdy naruší neprodyšnost obalu, čímž dochází k rychlejšímu znehodnocení masa.

Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentář

 

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Nakupování

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON