Český kapr.cz - home page
Český kapr » Kapří maso

Kapří maso - složení a vlastnosti

Naše sladkovodní ryby v čele s Českým kaprem jsou zdrojem kvalitního rybího masa, jehož konzumace je prospěšná našemu zdraví. Kapří maso nejen že obsahuje nízký podíl tuků a je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, ale je zároveň zdrojem cenných omega –3 nenasycených mastných kyselin, které působí preventivně proti civilizačním chorobám.

Přečíst článek Kapří maso - složení a vlastnosti

Kapr jako součást zdravého jídelníčku

Důvodů, proč bychom neměli konzumaci kapra omezit pouze na vánoční svátky, najdeme hned několik. Pravidelná konzumace ryb obecně prospívá našemu zdraví a to především díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin, u kterých byl prokázaný preventivní účinek proti civilizačním chorobám jako jsou například onemocní srdce a cév.

Přečíst článek Kapr jako součást zdravého jídelníčku

Kapří maso bez kostí

Na kapřím mase si můžete pochutnat, aniž byste se obávali, že vám uvízne rybí kůstka v krku. Kapra bez kostí si můžete připravit sami ve vaší kuchyni anebo si zakoupit výrobky z kapřího masa bez kostí.

Přečíst článek Kapří maso bez kostí

Ryby - nedílná součást zdravé výživy II.

Hlavním přínosem kapřího masa v našem jídelníčku je pozitivní působení na prevenci civilizačních chorob. Zdravotní účinky se projevují i v dalších oblastech.

Přečíst článek Ryby - nedílná součást zdravé výživy II.

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Kapří maso

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON