Český kapr.cz - home page
Český kapr » Recepty a gastronomie

Kapr obecný v české gastronomii

V české gastronomii patří k nejoblíbenější a zároveň k nejčastější kuchyňské úpravě kapra smažený kapr v trojobalu, který se v průběhu 20. století stal tradičním vánočním pokrmem. O oblibě tohoto vánočního zvyku svědčí i fakt, že v době před vánočními svátky se na českém trhu prodá téměř polovina roční produkce kaprů ( ca 9 tisíc tun). Kvalitní a zdraví prospěšné kapří maso však nabízí široké uplatnění při přípravě rozmanitých rybích specialit, na kterých si můžete pochutnat i během roku.

Přečíst článek Kapr obecný v české gastronomii

Zpracování živé ryby

Živý kapr v domácnosti, je tradičním obrazem předvánoční doby českých domácností. Víte jak kapra zabít a vykuchat? Nechte se inspirovat naším návodem.

Přečíst článek Zpracování živé ryby

Porcování kapra

Poměrně jednoduchý postup porcování kapra je jeho rozdělení na podkovy, ze kterých pak můžete snadno odstanit ploutve a větší kosti.

Přečíst článek Porcování kapra

Kuchyňská úprava kapra

Obdobně jako maso ostatních ryb, se kapří maso hodí pro všechny typy tepelných úprav. K nejoblíbenějším pokrmům z kapra patří samozřejmě kapr smažený, tato úprava však není zcela ideální z hlediska zdravé výživy. Výborné pochoutky z kapra připravíte grilováním či pečením, pro přípravu dietních pokrmů se nejlépe hodí vaření a dušení.

Přečíst článek Kuchyňská úprava kapra

Křupavý Třeboňský kapr

Kdo by neměl rád smažené řízky z kapra. Proč je ale jednou nevyzkoušet trochu jinak?

Přečíst článek Křupavý Třeboňský kapr

Kapr podle pánů z Rožmberka

Kapr, med, slanina a víno. Vynikající kombinace, skvělá chuť, snadná příprava. Nezbývá než tento prastarý recept vyzkoušet.

Přečíst článek Kapr podle pánů z Rožmberka

Kapr ve vinné páře

Pokud jste zastánci zdravé výživy a zároveň labužníci, určite vyzkoušejte tento recept. Zaručeně si pochutnáte.

Přečíst článek Kapr ve vinné páře

Rybí polévka s knedlíčky

Připravte si výbornou rybí polévku s knedlíčky vyrobenými z kapřího mlíčí, jiker a masa z kapra.

Přečíst článek Rybí polévka s knedlíčky

« Starší

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Recepty a gastronomie

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON