Hlavním přínosem kapřího masa v našem jídelníčku je pozitivní působení na prevenci civilizačních chorob. Zdravotní účinky se projevují i v dalších oblastech.
Biftek z kapra - recept pro vaši restauraci - Exkluzivní recept na biftek z kapra.
Na prvním místě je nutno uvést, že ryby v našich podmínkách zejména kapr obecný, obsahují lehce stravitelné, plnohodnotné bílkoviny s nejdůležitějšími esenciálními aminokyselinami, jež potřebujeme pro optimální tvorbu tkání.
Vysoce specifickou výživovou složkou masa kapra jsou tuky – rybí oleje. Za neméně významné se považují stopové prvky, z nich především jód.
Nenahraditelnost rybích olejů spočívá v tom, že na rozdíl od ostatních tuků obsahují nenasycené mastné kyseliny (označované jako kyseliny řady n-3 / omega-3), které mají odlišné uspořádání uhlíkových řetězců (20 – 22 uhlíků a více dvojných vazeb). Laicky řečeno – nezastupitelnost těchto olejů spočívá v prevenci srdečních a cévních chorob. Přínos konzumace masa kapra pro lidský organismus se dá konkretizovat v následujících bodech:
Penzion Třeboň: Využijte nabídku ubytování v gastronomií a lázeňstvím proslaveném městě rybníkářů.
Rybaření chaty a chalupy: Chaty pro rybaření s nedalekými revíry pro sportovní rybaření. Chytejte ryby na dovolené.
FISH MARKET a.s.: Prodej ryb a výrobků z ryb.
Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.