Kapr má v historii gastronomie bohatou minulost a dnes je považován za skutečný dar pro náš jídelníček.
Kapr bez kostí - návod na videu - Prohlédněte si video s návodem na vykoštění kapra
V gastronomii mají sladkovodní ryby bohatou minulost. Jak ukazují různé kresby a zápisy, ryby byly častou a důležitou potravou našich předků. Již v dávné minulosti byla ryba upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadně byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění, a bylo dokonce období kdy se diskutovalo zda se výživová hodnota rybího masa vyrovná jiným druhům masa. Tato doba je naštěstí pryč a dnes již víme to co vyspělý svět ví dávno, že konzumace ryb patří k základním kamenům, na kterém by měla být založena zdravá výživa.
Kapr je dnes jednoznačně přínosem pro náš jídelníček. Přináší totiž našemu tělu většinu toho, co potřebuje: od bílkovin s mimořádně příznivým spektrem aminokyselin přes některé nenasycené mastné kyseliny omega 3 chránící srdce a krevní oběh až po minerální látky a vitamíny.
Hodnota rybího masa ovšem není jen v jeho příznivé nutriční skladbě. Kapří maso má též jemnou vůni a chuť, což dává možnost mnoha kombinací s různými ingrediencemi a působí tak potěšení i pro skutečné gurmány.
Nejaktuálnější články z webu www.trebonskykapr.cz zobrazované pomocí RSS kanálu tohoto webu.
« Třeboňští kapři do kuchyně patří Gastronomie a Třeboňský kapr »
Penzion Třeboň: Využijte nabídku ubytování v gastronomií a lázeňstvím proslaveném městě rybníkářů.
Rybaření chaty a chalupy: Chaty pro rybaření s nedalekými revíry pro sportovní rybaření. Chytejte ryby na dovolené.
FISH MARKET a.s.: Prodej ryb a výrobků z ryb.
Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.