Český kapr.cz - home page
Český kapr » Třeboňský kapr

Třeboňský kapr

Zdravá výživa s Třeboňským kaprem

Kapr má v historii gastronomie bohatou minulost a dnes je považován za skutečný dar pro náš jídelníček.

Textová reklama

gastronomii mají sladkovodní ryby bohatou minulost. Jak ukazují různé kresby a zápisy, ryby byly častou a důležitou potravou našich předků. Již v dávné minulosti byla ryba upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadně byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění, a bylo dokonce období kdy se diskutovalo zda se výživová hodnota rybího masa vyrovná jiným druhům masa. Tato doba je naštěstí pryč a dnes již víme to co vyspělý svět ví dávno, že konzumace ryb patří k základním kamenům, na kterém by měla být založena zdravá výživa.

Kapr je dnes jednoznačně přínosem pro náš jídelníček. Přináší totiž našemu tělu většinu toho, co potřebuje: od bílkovin s mimořádně příznivým spektrem aminokyselin přes některé nenasycené mastné kyseliny omega 3 chránící srdce a krevní oběh až po minerální látky a vitamíny.

Hodnota rybího masa ovšem není jen v jeho příznivé nutriční skladbě. Kapří maso má též jemnou vůni a chuť, což dává možnost mnoha kombinací s různými ingrediencemi a působí tak potěšení i pro skutečné gurmány.

Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentáře k článku

 

Třeboňský kapr - Aktuální informace

Nejaktuálnější články z webu www.trebonskykapr.cz zobrazované pomocí RSS kanálu tohoto webu.

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Třeboňský kapr

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON