Český kapr.cz - home page
Český kapr » Kapří maso

Kapří maso bez kostí

Na kapřím mase si můžete pochutnat, aniž byste se obávali, že vám uvízne rybí kůstka v krku. Kapra bez kostí si můžete připravit sami ve vaší kuchyni anebo si zakoupit výrobky z kapřího masa bez kostí.

Textová reklama

Kapří filet bez kostí

Zpracovny ryb používají při výrobě kapřích filet speciální technologii prořezávání, která v kapřím mase rozruší drobné kůstky na malé části, které jsou pak při konzumaci nerozpoznatelné.
Prořezavání se provádí speciálním strojem, který prořeže filety pouze do takové hloubky, aby filet zůstal soudržný. Vy si pak takto zpracovaný filet můžete zakoupit ve formě chlazeného (filet volně ložený na ledu nebo vakuovaný) případně mraženého výrobku. Kapří filety nabízejí široké možnosti pro nejrůznější kulinářské úpravy včetně přípravy vánočního kapra bez kostí.

Mražený polotovar Kapří

Dalším výrobkem z kapřího masa, který neobsahuje kosti, je mražený polotovar Kapří, který nachází své uplatnění nejen v provozovnách hromadného stravování. Tento výrobek je vyráběn z kvalitního kapřího masa zbaveného kostí a kůže. Kromě rybího masa výrobek obsahuje ovesné vločky a koření. Směs je ideální pro snadnou přípravu kapřích pochoutek, které jsou vhodné i pro děti. Z Kapří můžete rychle připravit například výborné kapří karbanátky nebo bramboráčky.

Více informací včetně receptů o polotovaru Kapří najdete na stránkách www.kapri-maso.cz, recepty na Kapří včetně názorného videa s mistrem kuchařem Petrem Stupkou můžete shlédnout také na stránkách Trebonskykapr.cz
Další zajímavé postřehy a recepty ke Kapří najdete i na blogu Mánkův „Rybí restaurant“.

Jak připravit kapra bez kostí z podkov

Kapří maso bez kostí si můžete připravit také sami ve vaší kuchyni. Budete k tomu potřebovat kapří podkovy, které si připravíte naporcováním celého kapra anebo si je zakoupíte již hotové. Z jednotlivých podkov nejdříve odstraníte kosti ploutví a páteř. Po seříznutí páteře z obou stran vám z každé podkovy zůstanou dvě porce, ze kterých pak seříznutím odstraníte žebra. Takto upravené maso však musíte ještě zbavit drobných kůstek.

Naporcování kapra na podkovy a odstraněním páteře a žeber můžete zhlédnout na videu.
 

Rozrušení drobných kůstek v kapřím mase

Kapří maso zbavíte drobných kůstek prořezáním, ke kterému je nejlepší použít ostrý nůž s vysokým rovným ostřím. Porci kapra postupně prořežeme hustými řezy, kůže však musí zůstat neporušená, aby maso bylo soudržné. Tímto způsobem rozrušíme slabé kostičky (ypsilonky) na drobné kousky, které pak nejsou při konzumaci znatelné.

Postup prořezávání kapří porce můžete zhlédnout na videu.
 
Reklama
Recepty, videa, prodejní místa - Třeboňský kapr

Komentáře k článku

  1. Děkuji Vám za super radu a video, jak na kapra bez kostí. Hned na poprvé se mi kapra podařilo zdárně vykostit a nakrájet, že se po usmažení všechny drobné kostičky ztratily. Nyní už bude kapřík na našem jídelníčku častěji. Móóóc děkuji.Petr

    — Petr Tichý · 18.05.13 · #

 

Ulovený kapr

Maso kapra

Smažený kapr

Reklama

Rubrika Kapří maso

Kapr bez kostí

Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.

Poslední články

.::.
www.ceskykapr.cz - 2009 :: Webdesign ODEON