Na kapřím mase si můžete pochutnat, aniž byste se obávali, že vám uvízne rybí kůstka v krku. Kapra bez kostí si můžete připravit sami ve vaší kuchyni anebo si zakoupit výrobky z kapřího masa bez kostí.
Biftek z kapra - recept pro vaši restauraci - Exkluzivní recept na biftek z kapra.
Zpracovny ryb používají při výrobě kapřích filet speciální
technologii prořezávání, která v kapřím mase rozruší drobné
kůstky na malé části, které jsou pak při konzumaci nerozpoznatelné.
Prořezavání se provádí speciálním strojem, který prořeže filety pouze
do takové hloubky, aby filet zůstal soudržný. Vy si pak takto zpracovaný
filet můžete zakoupit ve formě chlazeného (filet volně ložený na ledu
nebo vakuovaný) případně mraženého výrobku.
Kapří filety nabízejí široké možnosti pro nejrůznější kulinářské úpravy včetně přípravy
vánočního kapra bez kostí.
Dalším výrobkem z kapřího masa, který neobsahuje kosti, je mražený polotovar Kapří, který nachází své uplatnění nejen v provozovnách hromadného stravování. Tento výrobek je vyráběn z kvalitního kapřího masa zbaveného kostí a kůže. Kromě rybího masa výrobek obsahuje ovesné vločky a koření. Směs je ideální pro snadnou přípravu kapřích pochoutek, které jsou vhodné i pro děti. Z Kapří můžete rychle připravit například výborné kapří karbanátky nebo bramboráčky.
Více informací včetně receptů o polotovaru Kapří najdete na
stránkách www.kapri-maso.cz, recepty na
Kapří včetně názorného videa s mistrem
kuchařem Petrem Stupkou můžete shlédnout také na stránkách
Trebonskykapr.cz
Další zajímavé postřehy a
recepty ke Kapří najdete i na blogu Mánkův „Rybí restaurant“.
Kapří maso bez kostí si můžete připravit také sami ve vaší kuchyni. Budete k tomu potřebovat kapří podkovy, které si připravíte naporcováním celého kapra anebo si je zakoupíte již hotové. Z jednotlivých podkov nejdříve odstraníte kosti ploutví a páteř. Po seříznutí páteře z obou stran vám z každé podkovy zůstanou dvě porce, ze kterých pak seříznutím odstraníte žebra. Takto upravené maso však musíte ještě zbavit drobných kůstek.
Naporcování kapra na podkovy a odstraněním páteře a žeber můžete zhlédnout na videu.Kapří maso zbavíte drobných kůstek prořezáním, ke kterému je nejlepší použít ostrý nůž s vysokým rovným ostřím. Porci kapra postupně prořežeme hustými řezy, kůže však musí zůstat neporušená, aby maso bylo soudržné. Tímto způsobem rozrušíme slabé kostičky (ypsilonky) na drobné kousky, které pak nejsou při konzumaci znatelné.
Postup prořezávání kapří porce můžete zhlédnout na videu.« Ryby - nedílná součást zdravé výživy II. Kapr jako součást zdravého jídelníčku »
Penzion Třeboň: Využijte nabídku ubytování v gastronomií a lázeňstvím proslaveném městě rybníkářů.
Rybaření chaty a chalupy: Chaty pro rybaření s nedalekými revíry pro sportovní rybaření. Chytejte ryby na dovolené.
FISH MARKET a.s.: Prodej ryb a výrobků z ryb.
Kapra si většina lidí dopřeje na Vánoce při štědrovečerní večeři. Kvalitní maso kapra ve formě kostí zbaveného filetu je vhodným pokrmem v průběhu celého roku.
Děkuji Vám za super radu a video, jak na kapra bez kostí. Hned na poprvé se mi kapra podařilo zdárně vykostit a nakrájet, že se po usmažení všechny drobné kostičky ztratily. Nyní už bude kapřík na našem jídelníčku častěji. Móóóc děkuji.Petr
— Petr Tichý · 18.05.13 · #